Українська   English
RSS

 


 
 
 
Підписка на розсилку:

 

Українська Венеція запрошує на гастрономічні фестини: рекордна юшка та жаб’ячі лапки


У місті Вилкове на Одещині планують встановити новий рекорд України з приготування найбільшого об`єму рибної юшки під час гастрономічного фестивалю “Дунайські гостини”, який триватиме 2-3 червня. Юшкою, приготованою за унікальною місцевою рецептурою, пригощатимуть безкоштовно. За словами організаторів, фестиваль об’єднає рестораторів, місцевих виробників продуктів, найкращих українських шеф-кухарів, відомих експертів, food-блогерів і справжніх гурманів. Гості “Дунайських гостин” зможуть спробувати нові страви на традиційній основі, а також отримають можливість купити екологічно чисту продукцію, вироблену на півдні Одеської області – вилківську полуницю, оселедець-дунайку, жаб’ячі лапки.
Під час фестивалю планують організовувати групові екскурсії на острови дельти Дунаю, де всі охочі зможуть подивитися на полуничні грядки й виноградники. Крім того, гості фестивалю матимуть нагоду відвідати знак “0 км” на Дунаї, замовити водну екскурсію до Дунайського біосферного заповідника, поплисти каналами (“єриками”) старого міста на човні, піти на нічну риболовлю, оглянути унікальні культові об’єкти архітектурної спадщини старовірів XVIII-XIX ст. Увечері відбудеться музичне шоу від Національного філармонічного оркестру під керівництвом Хобарта Ерла – вперше в Україні під літнім зоряним небом.