Українська   English
RSS

 


 
 
 
Підписка на розсилку:

 

Київський ресторан потрапив до рейтингу кращих піцерій Європи


Рейтинг Top 50 Pizza в черговий раз ранжирував кращі ресторани Європи, в яких подають піцу.

Київський Positano виявився в рейтингу на 30-му місці й став єдиним рестораном України, який увійшов в європейський топ-50.
Кухнею ресторану Positano керує Марко Черветті. Меню він розробив у співавторстві з піцайолло Енцо Коччо, який заснував La Notizia – піцерію, яку рекомендує Червоним гідом Michelin. Піцу в Positano готують в дров’яної печі Stefano Ferrara.
Топ-10 піцерій Європи:
  1. 50 Kalo, Лондон, Великобританія;
  2. Bijou, Париж, Франція;
  3. Bæst, Копенгаген, Данія;
  4. Ober Mamma, Париж, Франція;
  5. Pizzeria Luca, Копенгаген, Данія;
  6. Kytaly, Женева, Швейцарія;
  7. Lilla Napoli, Фалькенберг, Швеція;
  8. Addomme, Лондон, Великобританія;
  9. L’Antica Pizzeria da Michele, Лондон, Великобританія;
  10. Gazzo, Берлін, Німеччина.
Рейтинг Top 50 Pizza формується на базі оцінок експертів. Вони відвідують піцерії по всьому світу і виносять закладам оцінки за наступними критеріями: якість піци, рівень обслуговування, інтер’єр закладу, використання локальних і сезонних продуктів, зміст барної та винної карт.
Крім кращих піцерій Європи експерти визначають кращі профільні заклади в Азії, Африці, Північній Америці, Океанії, Японії, а також вибирають закладу, де подають кращу у світі піцу по-неаполітанські.