Київський ресторан потрапив до рейтингу кращих піцерій Європи
Рейтинг Top 50 Pizza в черговий раз ранжирував кращі ресторани Європи, в яких подають піцу. Київський Positano виявився в рейтингу на 30-му місці й став єдиним рестораном України, який увійшов в європейський топ-50. Кухнею ресторану Positano керує Марко Черветті. Меню він розробив у співавторстві з піцайолло Енцо Коччо, який заснував La Notizia – піцерію, яку рекомендує Червоним гідом Michelin. Піцу в Positano готують в дров’яної печі Stefano Ferrara. Топ-10 піцерій Європи: - 50 Kalo, Лондон, Великобританія;
- Bijou, Париж, Франція;
- Bæst, Копенгаген, Данія;
- Ober Mamma, Париж, Франція;
- Pizzeria Luca, Копенгаген, Данія;
- Kytaly, Женева, Швейцарія;
- Lilla Napoli, Фалькенберг, Швеція;
- Addomme, Лондон, Великобританія;
- L’Antica Pizzeria da Michele, Лондон, Великобританія;
- Gazzo, Берлін, Німеччина.
Рейтинг Top 50 Pizza формується на базі оцінок експертів. Вони відвідують піцерії по всьому світу і виносять закладам оцінки за наступними критеріями: якість піци, рівень обслуговування, інтер’єр закладу, використання локальних і сезонних продуктів, зміст барної та винної карт. Крім кращих піцерій Європи експерти визначають кращі профільні заклади в Азії, Африці, Північній Америці, Океанії, Японії, а також вибирають закладу, де подають кращу у світі піцу по-неаполітанські.
|